Доступність посилання

ТОП новини

Amnesty International: Ляшко насолоджується безкарністю на Донбасі


Народний депутат України Олег Ляшко
Народний депутат України Олег Ляшко

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International занепокоєна діями народного депутата Олега Ляшка на Донбасі. Про це йдеться у заяві організації на їхньому офіційному сайті. Правозахисники зазначають, що Олег Ляшко їздить по сходу України у супроводі озброєних бійців записує на камеру «свої подвиги». В Amnesty International зазначають, що Ляшко вривається у приватні і публічні приміщення, викрадає і затримує людей і змушує їх виконувати свої накази.

«Amnesty International розцінює дії Ляшка і його озброєних товаришів, як жахливе порушення міжнародного законодавства і стандартів, де чітко визначено, що лише уповноважені органи можуть заарештовувати чи затримувати людей. Попри це Олег Ляшко насолоджується повною безкарністю», – йдеться у заяві міжнародної організації.

«Олег Ляшко мав би бути законодавцем, але він тримає закон у своїх власних руках. «Слава Україні – смерть окупантам», – це його клич», – зазначає Amnesty International.

Як приклад неприпустимої поведінки, правозахисники наводять відеоролики, викладені в інтернет Ляшком. Йдеться зокрема про спілкування бійців батальйону «Азов» з мером Стаханова Юрієм Борисовим, якого підозрюють у співпраці з сепаратистами та затримання депутата Луганської облради Арсена Клінчаєва, який був одним із організаторів захоплення Луганської ОДА.

Amnesty International надіслала листа генеральному прокурору України із закликом провести розслідування щодо звинувачень проти Олега Ляшка та всіх подібних інцидентів, вчинених представниками української влади.

«Всі відповідальні чи причетні до насильства мають відповідати перед законом, а всі жертви таких знущань мають отримати компенсацію», – наголошують правозахисники.

Amnesty International закликає звільнити всіх викрадених, а якщо вони перебувають у руках української влади, то їм негайно має бути оголошена підозра у звинуваченні проти них.

XS
SM
MD
LG