Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку тривають обстріли, є проблеми з мобільним зв’язком


Бойовики угруповання «ДНР» розглядають уламки біля пошкодженої будівлі, Донецьк, 6 серпня 2014 року
Бойовики угруповання «ДНР» розглядають уламки біля пошкодженої будівлі, Донецьк, 6 серпня 2014 року

Донецьк – У Донецьку не припиняються бойові дії, на півдні міста працює артилерія. Мешканці повідомляють, що чули кілька літаків, щоправда, про авіаудари цього разу не йдеться. Через бойові дії з’явились транспортні проблеми, а також перебої з мобільним зв’язком. Водночас, містом ширяться панічні чутки про закриття залізничного вокзалу і зачистку міста.

У місті залишається напружена ситуація, щоправда бої в середу, порівняно з тими, що були попередньої ночі, дещо вщухли. Неспокійно у південних районах, люди заявляють, що чують вибухи, дію артилерії. Інформацію про перестрілки підтверджують і в міській раді Донецька. Подібні повідомлення про обстріли надходять і з сусідніх населених пунктів.

Донецьк після артобстрілу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:08 0:00

Військові підходять з півдня

Жителі, а також бойовики угруповання «ДНР» повідомляють, що українські військові остаточно закріпили за собою Мар’їнку. Місцеві мешканці кажуть, що на останньому з місцевих блокпостів тепер стоять українські військові. Мар’їнка межує із кількома районами Донецька.

У центральних районах міста більш-менш спокійно, жителі пересуваються вулицями із певними проблемами. Через активізацію бойових дій Донецька міська рада змінила розклад міських маршрутів, тепер практично всі вони працюватимуть лише до настання сутінків, тобто, не пізніше ніж 21-ї години. Із Петрівським районом сполучення досі нерегулярне через дії бойовиків.

На Донеччині немає зв’язку

Зараз основна проблема, про яку повідомляють мешканці – відсутність мобільного зв’язку. Один із найбільших операторів України МТС перестав працювати на Донеччині. Повідомлення про відсутність зв’язку уже протягом трьох годин надходять не лише з Донецька, а й з Макіївки, Горлівки, Докучаєвська, Ясинуватої, Маріуполя та практично усіх інших міст області. Оператор зв’язку пояснює це ураженням передавального обладнання та відсутністю можливостей вести ремонтні роботи через бойові дії.

Відсутність зв’язку також позначилася на роботі терміналів для банківських карт у крамницях міста, це наразі суттєва проблема, адже у Донецьку є брак готівки, тож безготівковий розрахунок був останньою надією для багатьох мешканців. У крамницях пояснюють, що термінали запрацюють лише після того, як буде відновлений зв’язок, а коли це станеться – наразі невідомо.

Місто повниться чутками

Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Таку інформацію, радше сказати, такі панічні настрої – свідомо чи несвідомо – хтось поширює у місті. Це почалося вночі чутками про те, що авіація, начебто, завдала авіаудару по місту. Вдень, варто зазначити, українські військові спростували таку інформацію. «Місто Донецьк, як і місто Луганськ, як і інші міста і населені пункти, авіація українських військових не бомбардує», – заявив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Зараз же люди активно обговорюють чутки про зачистку міста, яка немовби готується. Аргументують вони такі прогнози перебоями зі зв’язком, проте інших передумов для цього наразі немає – ситуація з боями у місті за останні години суттєво не змінилась.

Крім цього, хтось поширює паніку щодо транспортних шляхів, якими можна залишити Донецьк, мовляв, не працює залізничний вокзал. У Донецькій залізниці такі чутки вже спростували. «Залізничні вокзали станцій Донецьк і Ясинувата працюють у штатному режимі: пасажири обслуговуються в касах, прибувають і відправляються потяги», – повідомили в Донецькій залізниці.

Міська рада пообіцяла, що подібної проблеми у Донецьку не буде. За їхніми словами, чиновникам вдалось домовитись із усіма підприємствами, що забезпечують цю послугу, про те, що вони продовжуватимуть обслуговувати місто. Водночас, перебої із вивезенням сміття, звісно, є, проте вони незначні і не позначаються суттєво на мешканцях та екології міста. Інші комунальні та аварійні служби у місті працюють у штатному режимі. Наразі незначна частина Донецька залишається без газопостачання, проте газова служба уже працює над ремонтом пошкодженого вночі газопроводу.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG