Доступність посилання

ТОП новини

ВООЗ: кількість жертв лихоманки Ебола досягла 932 осіб


Кількість жертв найсмертоноснішого в історії спалаху вірусу Ебола зросла до 932 осіб після того, як з 2 по 4 серпня померли ще 45 пацієнтів. Про це в середу повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ).

Число підтверджених та непідтверджених випадків смерті від лихоманки Ебола за той же період зросла на 108 до 1711. Серед останніх випадків 27 були зафіксовані в Ліберії, де з початку епідемії в лютому цього року вірусом заразилися 516 осіб, з яких 282 померли.

У Гвінеї, яка стала першою країною, де була виявлено спалах лихоманки Ебола, зафіксовано 10 нових випадків захворювання і 5 смертей, тоді як в Сьєрра-Леоне число випадків зараження зросло на 45 до 691. Всього в Сьєрра-Леоне лихоманка забрала 286 життів.

В Нігерії, яка стала четвертою країною розповсюдження вірусу, число непідтверджених випадків захворювання зросло з 4 до 9. Статистика ВООЗ включає один випадок смерті в Нігерії - пацієнт помер незабаром після прибуття з Ліберії через Гану і Того. Як повідомив у середу міністр охорони здоров'я Нігерії, пізніше померла і медсестра, яка доглядала за цим хворим.

Лихоманка дісталася навіть до США. Двоє американців підхопили вірус. Вони заразилися лихоманкою в Західній Африці і тепер проходять курс лікування в госпіталі в місті Атланта.

У звіті ВООЗ не згадується Саудівська Аравія, де в середу помер пацієнт, який повернувся з ділової поїздки в Сьєрра-Леоне.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG