Доступність посилання

ТОП новини

На території Росії заарештували 5 українських військових – РНБО


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

П’ятьом українським військовослужбовцям, яких силою утримують на території Росії, висунули звинувачення в обстрілі російської території, повідомив речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«На території Росії досі силою утримуються 18 військовослужбовців Збройних сил України і 28 військовослужбовців-прикордонників. Протягом всього часу російські слідчі вибивають з українців визнання в тому, що вони цілеспрямовано обстрілювали російську територію. За оперативною інформацією, п’ятьом нашим військовослужбовцям висунули це звинувачення, їх заарештовано і взято під варту поліцією», – сказав Лисенко.

За його словами, українські військові вимагають зустрічі з українськими дипломатами. Генеральний консул України в Ростові-на-Дону намагався зустрітися з українцями і з’ясувати підстави їх затримання. «Проте російська сторона незаконно відмовила у зустрічі, і цим грубо порушила норми міжнародного права», – наголосив речник.

Кілька днів тому частина військовослужбовців сил АТО після тривалого обстрілу з боку бойовиків і по закінченні в них боєприпасів були змушені відійти на територію Росії. Перед відходом вони підірвали залишки бойової техніки і знищили свою зброю.

Місія спостерігачів ОБСЄ заявила, що відправляла запит до Росії, чи надходило від українських військовослужбовців хоча б одне прохання про надання притулку, про що заявила російська ФСБ, але отримала негативну відповідь.

XS
SM
MD
LG