Доступність посилання

ТОП новини

У Донецьку заявляють про викрадення проукраїнського художника


У Донецьку невідомі люди в формі з розпізнавальними знаками угруповання «ДНР» викрали художника Сергія Захарова з «Арт-проекту «Мурзилки». Про це Радіо Свобода повідомив речник групи і друг Захарова Сергій Мазуркевич.

«Після того, як з’явилася робота зі Стрілковим, найбільш відома, про нього почали дізнаватися, пішов розголос. Це, мабуть, і стало причиною того, що ним зацікавилися «ДНРівці», – каже Мазуркевич.

«За інформацією, яка в мене є, це дані від його сусідки – вчора ввечері його забрали четверо озброєних людей. З ними був один у цивільному. І коли сусідка почала питати, куди ви його везете, що сталося, озброєні у формі «ДНР» сказали: ми група швидкого реагування, ми нічого не знаємо. А чоловік у цивільному сказав, що його везуть в СБУ. Це вся інформація», – додав він.

Мазуркевич висловив сподівання, що з викраденим художником все добре, що він «живий і неушкоджений».

Арт-проект «Мурзилки» став популярним завдяки низці інсталяцій на вулицях Донецька. Перша акція Сергія Захарова відбулася 11 липня, коли він розмістив вирізану з фанери фігуру персонажа роману «Собаче серце» Шарикова в формі «ДНР». Друга робота, фотографія якої широко розійшлася в соціальних мережах, зображувала бойовика «Мотороллу» в образі чорта з дружиною. Широкий резонанс отримала і третя робота художника, яку він розмістив на стіні кінотеатру «Комсомолець». Вона зображала Ігоря Стрєлкова з приставленим до скроні пістолетом і супроводжувалася підписом «Just do it!» («Просто зроби це!»).

XS
SM
MD
LG