Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську демонтували останній «майданівський» намет


Спокійно, без протистоянь і сутичок сьогодні перед приміщенням Івано-Франківської обласної держадміністрації «самооборонівці» забрали останній з «майданівських» наметів, встановлених ще у лютому.

За словами координатора «Самооборони» в області Ярослава Наваляного, «ухвалили таке рішення, бо доцільності утримувати намет немає, тому що в наметі ніхто не живе, а благодійну допомогу для військових збирають у приміщенні облдержадміністрації».

«Зняття намету не означає, що робота «Самооборони» закінчилася, роботи непочатий край, будемо і далі підтримувати громаду», – сказав активіст.

Громадський активіст Роман Островський додав, що «зняття намету не є якимось знаком, а намет не є символом, але це сигнал владі, що «Самооборона», громада виконала їхнє прохання – намету нема, тепер вони мають виконати наше прохання і впорядкувати стоянку навколо обласної держадміністрації».

Намет повернуть управлінню Державної служби з надзвичайних ситуацій в області.

Голова обласної держадміністрації Андрій Троценко схвально сприйняв факт зняття намету, бо, за його словами, «барикади вже в принципі не виконують свою функцію».

Сьогодні в Києві комунальники за підтримки правоохоронців намагалися демонтувати барикади і намети на Майдані. Однак активісти, які досі залишаються в центрі Києва, чинили опір, кидали каміння, палили шини – і комунальники відступили.

XS
SM
MD
LG