Доступність посилання

ТОП новини

Зомбування від ЗМІ Росії: «Європа шокована російськими санкціями»


Російські прокремлівські ЗМІ заявляють, що Європа лише зараз звернула увагу на гуманітарну ситуацію в Україні. Тим часом у російських ЗМІ почалася кампанія популяризації російських продуктів у світлі нових санкцій Заходу.

Російський державний телеканал «Россия-24» повідомив про те, що Захід нарешті зацікавився гуманітарною ситуацією на сході України.

«Сьогодні гуманітарною ситуацією в Україні раптово занепокоївся Європейський союз. Раніше на катастрофу в південно-східних областях країни в Старому Світі, як і за океаном, просто заплющували очі», – сказав телеведучий.


Телеканал цитує заяву прес-секретаря Єврокомісії Себастьяна Брабанта, в якій той закликав усі сторони конфлікту «поважати міжнародне гуманітарне законодавство».

Однак «Россия-24» не повідомляє, що Брабант також заявив про занепокоєння європейської сторони щодо «кількості зброї, яка потрапляє в Україну з Росії, обстріли через кордон і напади незаконних збройних формувань на об’єкти у Східній Україні».

Більше того, Захід допомагав Україні у вирішенні гуманітарної ситуації ще до заяви прес-секретаря Єврокомісії. Зокрема, виконувач обов’язків Луганської ОДА Ірина Веригіна повідомила в ефірі Радіо Свобода, що за необхідності допомогу надають і ОБСЄ, і Червоний Хрест, і Рада безпеки ООН, й інші міжнародні організації.

У Росії скоро згадають СРСР і його порожні полиці – професор Шретл

Російські ЗМІ почали кампанію популяризації продуктів російського виробництва. Вони також стверджують, що після введення нових санкцій з боку країн Заходу полиці російських крамниць не спорожніють, а російське виробництво, навпаки, отримає потужний поштовх для розвитку.

Санкції ж із боку Росії проти країн Заходу, за словами російських журналістів, практично зруйнують економіку Європи і партнерів. Про це, зокрема, повідомляє прокремлівський телеканал «НТВ».

«У європейських виробників продовольства сьогоднішня звістка з Москви викликала стан, близький до шоку. Росія для ЄС є одним із найбільших ринків збуту, у зв’язку з цим європейські фермери вже заявляють про те, що сільське господарство Старого Світу може не пережити заборони з боку Росії: якщо не завалиться, то стане повністю збитковим», – сказала ведуча.


Хоча експерти й погоджуються з тим, що російські санкції будуть мати дуже неприємний ефект, західну економіку це не зруйнує. Навпаки, на їхню думку, Росія постраждає від своїх санкцій, можливо, навіть більше.

Як розповів професор економіки Вільного університету в Берліні Вольфрам Шретл американській газеті New York Times, сільське господарство Заходу може витримати наслідки санкцій, а от у Росії, за його словами, скоро згадають Радянський Союз і його порожні полиці.

Погоджуються з німецьким професором і американці. Зокрема, Національна рада птахівництва опублікувала заяву, в якій мовиться, що Росія стала менш важливою для експортного ринку США завдяки розвиткові американського внутрішнього споживання.

У заяві також написано, що російські санкції радше вплинуть на російських громадян, які будуть змушені переплачувати за продукти харчування, особливо м’ясо і птицю.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG