Доступність посилання

ТОП новини

Пауер: російський миротворець в Україні – оксиморон


Постійний представник США при ООН Саманта Пауер
Постійний представник США при ООН Саманта Пауер

Росія не повинна намагатися самостійно надавати «гуманітарну допомогу» регіонам України, які контролюють бойовики, зокрема під прикриттям «миротворчих військ». Про це під час екстреного засідання Ради безпеки ООН заявила представниця США Саманта Пауер.

«Російський миротворець в Україні – це оксиморон. На кожному етапі цієї кризи, росіяни займалися саботажем миру, а не його побудовою. Миротворці мають бути нейтральними, а Росія повністю підтримує озброєних сепаратистів у цьому конфлікті», – заявила Пауер.

Під час екстреного засідання виконувач обов’язків постійного представника України у Раді безпеки ООН Олександр Павличенко заявив, що ситуація на кордоні України і Росії – напружена, є загроза великомасштабного вторгнення Росії в Україну під приводом миротворчої операції.

У середу у НАТО заявили, що Росія накопичила на кордоні з Україною близько 20 тисяч військових і може ввести їх під виглядом миротворців. В альянсі вважають, що Росія може використати свої війська під прикриттям гуманітарної чи миротворчої місії.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що російські миротворчі сили повинні перебувати в постійній готовності до виконання своїх завдань.

Посол Росії в ООН Віталій Чуркін раніше заявив, що Москва хоче послати гуманітарну місію для допомоги цивільному населенню на схід України.

В адміністрації президента України заявили, що введення на територію України «миротворчого контингенту» з боку Росії розцінюватиметься як пряма агресія.

XS
SM
MD
LG