Доступність посилання

ТОП новини

Арештованих на території Росії українських офіцерів обіцяють відпустити додому


Затриманих у Росії за підозрою у застосуванні незаконних методів ведення війни українських військовослужбовців не переслідуватимуть у кримінальному порядку, їм буде надано можливість повернутися на батьківщину. Це повідомив офіційний представник Слідчого комітету Російської Федерації Володимир Маркін.

«Під час розслідування з'ясувалося, що військовослужбовці 72-ї бригади Збройних сил України Іван Войтенко і четверо його підлеглих виконували накази вищого командування і не скоювали злочинів проти населення Донецької та Луганської областей України», – сказав Маркін.
«Керуючись принципом гуманності, ухвалено рішення не пред'являти їм звинувачення і дати можливість повернутися на територію України», – заявив представник СКР.

Російський суд санкціонував арешт п'яти українських офіцерів української армії, затриманих в Росії до 7 серпня.

72-а і 79-а бригади Збройних сил України перебували в оточенні на російсько-українському кордоні й піддавалися регулярним артилерійським обстрілам як з боку бойовиків з території України, так і з території Російської Федерації.

Загалом 449 українських військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції в східних областях, перетнули з 1 по 4 серпня кордон з Росією за допомогою місії спостерігачів ОБСЄ. Після цього всі вони попросили допомогти їм повернутися в Україну. Більшість з них покинули територію Росії 4 і 5 серпня.

XS
SM
MD
LG