Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко до Меркель: ми готові прийняти гуманітарну допомогу без жодного військового супроводу


Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову із федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, в якій заявив, що Україна готова прийняти гуманітарну допомогу, але без жодного військового супроводу.

«Ми готові прийняти гуманітарну допомогу, але якщо ця місія буде міжнародною, без жодного військового супроводу, яка надійде виключно через пункти пропуску на кордоні, які контролюються українськими прикордонниками та у супроводі українських військових для гарантування безпеки місії», – наголосив президент.

Президент звернув увагу Ангели Меркель на зусилля української влади налагодити гуманітарну допомогу містам, що постраждали внаслідок дій терористів.

Ангела Меркель зауважила, що Німеччина, як і її союзники, дотримується чіткої позиції, що будь-яка гуманітарна місія повинна направлятися винятково згідно з міжнародним правом, а саме лише через канали ООН або Червоного Хреста і тільки за погодженням з української стороною.

«Наша позиція чітка – будь-яке вторгнення, навіть якщо воно називається гуманітарним, є вторгненням, і це червона лінія, яку жодна держава не може перетинати», – заявила німецька канцлер.

В ніч на суботу під виглядом передачі гуманітарної місії Росія намагалася ввести своїх військовослужбовців на територію України. Офіційний Київ назвав це провокацією, яка зірвалася. Москва вустами речника російського президента Дмитра Пєскова заявила, що їй невтямки про що йдеться.

XS
SM
MD
LG