Доступність посилання

ТОП новини

РНБО: заява «ДНР» про готовність до перемир'я – лише слова


Заява представників угруповання «ДНР» про готовність припинити вогонь – слова без практичних кроків. Про це заявив керівник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

«Якщо є ініціатива, то її роблять практичним шляхом, а не лише словами: піднімаються білі прапори, складається зброя. І в такому разі в них ніхто вже не стрілятиме. Ми не бачимо наразі практичних кроків», – зазначив Лисенко.

Учора так званий «прем'єр» угруповання «ДНР» Олександр Захарченко заявив про можливість припинення вогню. У «ДНР» заявляють, що «припинення вогню має бути лише взаємним» і звинуваючають українську сторону у тому, що з нею не можна домовитися.

У червні українська сторона оголошувала одностороннє припинення вогню. Однай упродовж цього часу бойовики систематично вели обстріли позицій української армії.

Пізно ввечері 30 червня президент Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України ухвалив рішення зупинити дію режиму одностороннього припинення вогню на Донбасі. Після цього розпочалася активна фаза АТО.

Антитерористична операція на сході України триває з квітня.

XS
SM
MD
LG