Доступність посилання

ТОП новини

МЗС сподівається, що Росія врахувала позицію Києва щодо гуманітарної допомоги


Україна сподівається, що Росія врахувала позицію Києва щодо гуманітарної допомоги Донбасу. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

«Мені не відомо про який саме гуманітарний конвой говориться на сайті президента Росії. Українська сторона довела до відома Росії умови, за яких гуманітарні вантажі можуть бути направлені. Тому якщо міністр закордонних справ Росії говорить, що він погодив з Україною процедуру направлення такої гуманітарної допомоги, то ми лише можемо сподіватися, що Російська Федерація врахувала всі ці вимоги міжнародного законодавства, які озвучувала Україна», – зазначає Перебийніс.

Як заявив сьогодні президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста направляє в Україну гуманітарний конвой.

«Обговорена ситуація в Україні. Глава російської держави дав оцінку причин виникнення кризи в цій країні. Акцентовано увагу на катастрофічних наслідках проведеної київською владою військової операції в південно-східних регіонах і необхідності термінової доставки в зону конфлікту гуманітарної допомоги», – повідомляє прес-служба Кремля.

Раніше сьогодні російські ЗМІ цитували голову МЗС Росії Сергія Лаврова, який заявив, що деталі гуманітарної допомоги узгоджені з Києвом, і вона відбудеться під егідою Червоного Хреста.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції».

Расмуссен заявив Reuters, що НАТО не бачить ознак, що Москва відводить свої війська від українського кордону.

XS
SM
MD
LG