Доступність посилання

ТОП новини

Червоний Хрест бере на себе організацію гуманітарної місії на Донбасі – Маурер


Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер
Президент Міжнародного комітету Червоного Хреста Петер Маурер

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) бере на себе вирішення всіх організаційних питань щодо міжнародної гуманітарної місії на Донбасі. Про це повідомив президент МКЧХ Петер Маурер під час телефонної розмови з президентом України Петром Порошенком.

«Петер Маурер наголосив, що високо цінує ініційовану президентом України міжнародну місію гуманітарної допомоги. Він запевнив, що Міжнародний комітет Червоного Хреста готовий надавати цій місії всіляке сприяння. Сторони досягли домовленості про те, що Червоний Хрест бере на себе вирішення всіх організаційних і логістичних питань щодо міжнародної місії. Петер Маурер повідомив Петра Порошенка про намір направити в Україну керівника регіонального відділення Червоного Хреста», – мовиться у повідомленні прес-служби адміністрації президента України на їхній сторінці у Facebook.

Як заявив у понеділок президент Росії Володимир Путін у телефонній розмові з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, російська сторона у взаємодії з представниками Міжнародного комітету Червоного Хреста направляє в Україну гуманітарний конвой.

Президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу застеріг президента Росії Володимира Путіна від будь-яких односторонніх військових дій в Україні, зокрема під гуманітарним приводом.

У свою чергу генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен заявляє про «високу ймовірність» вторгнення Росії на схід України «під виглядом гуманітарної операції».

XS
SM
MD
LG