Доступність посилання

ТОП новини

Під Верховною Радою вимагали люстрації і виборів за відкритими списками


Від Верховної Ради вимагали люстрації і перевиборів
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:42 0:00

Під Верховною Радою України зібрався мітинг із вимогою ухвалити закон про люстрацію і закон про вибори народних депутатів за відкритими списками.

Активісти вимагають очищення влади, зниження прохідного бар’єру під час виборів до парламенту. Також деякі активісти вигукують вимоги про розпуск депутатів Харківської міської ради.

У руках мітингувальники тримають державні прапори, а також символіку ВО «Свобода», «Радикальної партії Олега Ляшка», «Волі», «Демократичного альянсу». Крім того, у руках в активістів плакати з написами: «Україні – європейські закони», «Припиніть фінансувати регіоналів», «Нова влада – старі схеми», «Не дайте гадам пролізти в Раду».

Охорону будівлі парламенту посилили. Верховну Раду охороняє щільний кордон правоохоронців, за яким розмістились бійці спецпідрозділу «Київ-1».

Верховна Рада мала на сьогоднішньому засіданні розглянути три законопроекти, що передбачають внесення змін у виборче законодавство. Але депутати не внесли до порядку денного сесії законопроект голови фракції «Батьківщина» Сергія Соболєва про проведення виборів за відкритими списками на пропорційній основі. За відповідне рішення висловилося лише 200 народних депутатів. Крім того, парламент не вніс до порядку денного жодного з інших законопроектів про вибори: ані запропонованого Русланом Кошулинським, ні Миколою Рудьковським.

Після провального голосування спікер Олександр Турчинов запросив керівників фракцій на нараду.

XS
SM
MD
LG