Доступність посилання

ТОП новини

Оксана Забужко написала книжку про «дев’ять місяців українського спротиву»


Оксана Забужко
Оксана Забужко

Українська письменниця Оксана Забужко написала книжку про події в Україні з листопада 2013 до літа 2014 року – від Євромайдану до АТО.

«Скінчила працю над великим книжковим проектом, який забрав купу часу й сил, але був того вартий. Можна анонсувати: Літопис самовидців: дев’ять місяців українського спротиву. Автор проекту – Оксана Забужко. Упорядник – Тетяна Терен. Передмова – Світлана Алексієвич», – написала Забужко на своїй сторінці у Facebook.

За словами письменниці, ця книжка простежує, в хронологічній послідовності, зміну настроїв і глибинні психологічні трансформації в українському суспільстві. «Колективний портрет «народження нації», що за дев’ять місяців пройшла шлях від мирного протесту до визвольної війни, складено з найпопулярніших за цей час дописів у соцмережах, інтернет-публікацій і фраґментів новинної стрічки», – написала вона.

Понад сотню авторів збірника, серед яких як відомі літератори, блогери, журналісти, так і анонімні мережеві «ніки», об’єднує одне: всі вони були свідками й учасниками найдраматичніших подій новітної української історії, і всі їхні думки й почуття, оцінки й пошуки смислів зафіксовано в режимі «включеного спостереження». Читач отримає можливість доторкнутися до живої історії в мить її творення, каже письменниця.

XS
SM
MD
LG