Доступність посилання

ТОП новини

У Москві поліція затримала близько 15 учасників акції пам’яті жертв на Донбасі


Акція «Вечір пам’яті і скорботи» у Москві
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:46 0:00

Акція «Вечір пам’яті і скорботи» у Москві

У Москві біля українського посольства поліція затримала, за приблизними оцінками, 15 учасників антивоєнної акції пам’яті жертв збройного конфлікту в Україні.

Про це повідомив кореспондент Радіо Свобода, зазначивши, що поліцейські під час завершення акції почали витісняти присутніх з території побіля посольства України у Росії.

Перед цим активісти поклали квіти коло посольства та запалили свічки. До посольства вони прийшли з Пушкінської площі, де проходив збір учасників. Всього на неузгоджену з мерією акцію «Вечір пам’яті і скорботи» зібралися близько сотні осіб. Плакатів і транспарантів у них не було.

Кореспондент Радіо Свобода помітив і на Пушкінській площі, і пізніше біля посольства України групу людей з георгіївськими стрічками. Було видно плакати «Врятувати Донбас», «Я з Донбасу». З числа цих людей поліція затримала щонайменше шестеро осіб.

Організаторам акції «Вечір пам’яті» двічі не вдалося отримати дозволу на проведення антивоєнного маршу 5 і 12 серпня, після чого вони вирішили змінити формат акції. Активістів підтримали представники російського комітету солідарності з Майданом.

Україна і Захід звинувачує Росію у постачанні зброї і бойовиків через кордон в Україну. Москва звинувачення відкидає

XS
SM
MD
LG