Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко звернувся до Собору УПЦ (МП)


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко звернувся до Собору єпископів Української православної церкви (Московського патріархату) з нагоди обрання нового предстоятеля.

«Сьогодні у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі відбувається історична подія – обрання предстоятеля самостійної і незалежної в управлінні Української православної церкви. На вас покладається особлива відповідальність – із сумлінням визначити найдостойнішого архієрея для давньої Київської кафедри, який гідно продовжить праведні труди новопреставленого блаженнішого митрополита Володимира», – йдеться у зверненні глави держави, оприлюдненому на його сайті.

Порошенко наголосив, що обрання глави УПЦ (МП) відбувається «у найскладніший період сучасної України – проливається людська кров, ми потерпаємо від зовнішньої збройної агресії». За його словами, така ціна за прагнення українців до гідного життя у цілісній, незалежній, демократичній і процвітаючій країні.

«За цих обставин надзвичайно важливою є консолідуюча місія Церкви в суспільстві, її потужний виховний і патріотичний потенціал», – наголошує Порошенко.

Глава держави також високо оцінив зусилля релігійних організацій, спрямовані на примирення, духовну й гуманітарну підтримку співвітчизників, і запевнив у готовності до подальшої співпраці.

Президент побажав Собору єпископів плідної роботи, мудрості та миру.

Собор єпископів УПЦ (МП) 13 серпня в Києві обирає нового предстоятеля Церкви.

XS
SM
MD
LG