Доступність посилання

ТОП новини

У Борисполі попрощалися з Миколою Березовим


На Книшовому меморіально-парковому комплексі у Борисполі відбулося прощання з командиром 2-ї чоти, 3-ї сотні батальйону «Азов», чоловіком уповноваженого з питань антикорупційної політики, журналістки Тетяни Чорновол Миколою Березовим. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в останню путь бійця проводжали родина, побратими з батальйону «Азов», народні депутати і громадські активісти.

«Він був справжнім, дуже любив Україну. Він знав, що це буде, що на нас нападе Росія і коли це почалося, він не знаходив собі місця. Ми ніколи його таким не бачили. Він знав, що робити, але в нас не було зброї. Ми бігали скрізь. Він казав, що в даній ситуації можна битися лише в системі. Більше сенсу бути рядовим в армії чи міліції, але це має буде система. Так він потрапив в «Азов». Я дуже вас прошу, згадайте про нього, коли будете звільняти Горлівку. У нас дома стоїть коньяк, який він поставив, щоб випити за перемогу», – розповіла про чоловіка Тетяна Чорновол.

Микола Березовий з Горлівки, загинув 10 серпня у бою за Іловайськ, рятуючи свого товариша від снайперської кулі. Його чота йшла за БМП і потрапила під снайперський обстріл. Великим калібром Березовому розірвало артерію на нозі в районі паху.

«Вся наша чота була зібрана виключно навколо цієї постаті. Ми прийшли боротись за Україну, але стали всі під керівництво Миколи, бо знали, що ця людина кине все і прийде на допомогу. І коли був поранений наш побратим Світляк, Микола, порушуючи інструкції, кинувся під снайперський вогонь», – пригадав друг, доброволець «Азову» Микола Ляхович.

Президент України Петро Порошенко нагородив міліціонера батальйону патрульної служби міліції особливого призначення «Азов», рядового міліції Миколу Березового орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Після цього трагічного випадку радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко висловив сподівання, що Міністерство оборони прискорить передачу необхідного важкого озброєння міліцейським батальйонам, що дозволить ефективніше проводити операції й уберегти бійців від загибелі.

XS
SM
MD
LG