Доступність посилання

ТОП новини

Рада не внесла до порядку денного три законопроекти про вибори


Верховна Рада України відмовилася внести до порядку денного три проекти законів про вибори народних депутатів України.

Жоден із трьох законопроектів, які були винесені для включення до порядку денного, не набрав необхідної кількості голосів – 226.

Зокрема, депутати відмовилися внести законопроекти лідера фракції «Батьківщина» Сергія Соболєва про вибори народних депутатів, які передбачають парламентські вибори за пропорційною системою з відкритими списками, а також скорочення виборчої кампанії, скорочення фінансування. Не внесли до порядку денного і законопроект народного депутата від «Батьківщини» Андрія Іванчука «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення законодавства з питань проведення виборів народних депутатів України». Цей законопроект передбачав вибори за змішаною системою.

Після такого голосування голова парламенту Олександр Турчинов заявив, що ініціюватиме перерву після розгляду інших законопроектів щодо включення до порядку денного. «Ми обговоримо з вами, яким чином будемо працювати далі, що стосується виборчого законодавства», – сказав він.

Спікер нагадав, що у випадку невнесення змін до виборчого законодавства, вибори до парламенту відбуватимуться за чинним законом.

На попередньому засіданні 12 серпня Верховна Рада також не внесла до розгляду жоден виборчий законопроект.

XS
SM
MD
LG