Доступність посилання

ТОП новини

Ротація лідерів «ДНР» і «ЛНР» – готовність Путіна до компромісу? (Огляд преси)


Війна, яку веде сьогодні проти України Москва, в інформаційному просторі почалася ще від першого дня незалежності країни і навіть раніше. Однак, як зазначає «Український тиждень», якщо з російського боку вона була найважливішою державною справою, яку всебічно забезпечувала ресурсами, з українського це виявилося заняттям окремих ентузіастів, так би мовити, «медійних партизанів». Про наслідки йдеться в статті «Інформаційне безсилля».

Газета «Україна молода» звертає увагу на дивні метаморфози, які відбуваються з окремими лідерами бойовиків на Донбасі. Так, лідер луганських сепаратистів Валерій Болотов заявив, що йде у відставку нібито через поранення, яке не дозволяє йому «з повною віддачею сил працювати у складний воєнний час». Експерти видання припускають, що тим самим Болотов, якого нібито вже наказало ліквідувати ФСБ як небажаного свідка постачання найманців та зброї з Росії, готує шляхи для втечі. Незрозумілою лишається ситуація щодо поранення лідера донецьких терористів Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), який також змінив посаду. Дивує журналістів і командир батальйону бойовиків «Восток» Олександр Ходаковський, колишній командир донецької «Альфи», який іще весною зрадив присязі й Україні. Нині ж Ходаковський заявляє в інтерв’ю російським ЗМІ, що він та багато його бійців підтримують єдність України. Мовляв, вони створили свій батальйон ще до утворення «ДНР», що саме тому вони не підкоряються Стрєлкову, бо не є складовою частиною «ДНР». Видання припускає, що дехто вже готує собі підґрунтя для м’якого судового вироку після звільнення Донбасу.

Про кадрову кризу у самопроголошених республік пише і газета «Сегодня». Експерти видання переконані, що кадрові перестановки – це підготовка Кремля до переговорів лідерів «ЛНР» і «ДНР» з Києвом. «З громадянами Росії ніхто говорити не буде. Тому шукають осіб, незаплямованих кров'ю», – вважають експерти. Заголовок публікації – «Бойовики втрачають кадри».

«Дружина не знала, що я пішов на війну. Подзвонив їй, коли вже приїхав у зону АТО» – розповів в інтерв’ю газеті «Факти» мільйонер В'ячеслав Константиновський, який посідає 44-е місце в списку найбагатших людей України. Після того, як він пішов добровольцем на фронт і вже місяць воює з бойовиками у складі батальйону «Київ-1», його прикладу послідували ще кілька столичних бізнесменів. Інтерв'ю зі власником мереж ресторанів «Карт Бланш» і «Пузата хата», статки якого журнал «Фокус» оцінив у 355 мільйонів доларів В'ячеславом Константиновським видання публікує в рубриці «Справа честі».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG