Доступність посилання

ТОП новини

Колона російської техніки перетнула кордон з Україною – британські ЗМІ


Російська військова техніка побіля міста Каменськ-Шахтинський у Ростовській області за 30 кілометрів від українського кордону, 14 серпня 2014
Російська військова техніка побіля міста Каменськ-Шахтинський у Ростовській області за 30 кілометрів від українського кордону, 14 серпня 2014

Колона російської техніки перетнула кордон з Україною, окремо від «конвою», який складається із близько 250 вантажівок і який, за повідомленням Москви, доправляє «гуманітарну допомогу». Про це повідомляють британські ЗМІ.

Кореспонденти The Guardian і The Telegraph стали свідками, як військовий конвой перетнув кордон поблизу Донецька після настання сутінок 14 серпня.

Колона складалася з близько 23 бронетранспортерів, які йшли у супроводі логістичних транспортних засобів, перетнула кордон ґрунтовою дорогою, через дірку у паркані з колючого дроту, повідомляє The Guardian.

За повідомленням The Telegraph, російська колона з технікою перетнула кордон близько 22.00.

У четвер Міжнародний комітет Червоного Хреста мав перший контакт з російським «гуманітарним конвоєм», який прямував до українського кордону.

«Багато практичних деталей ще потрібно уточнити», – мовилося у повідомленні Червоного Хреста.

Україна і Захід висловлювали занепокоєння, що Росія під приводом гуманітарної допомоги може направити в Україну свої війська, де наразі відбувається збройне протистояння між українськими військовими і сепаратистами. Москва звинувачення відкидала.

XS
SM
MD
LG