Доступність посилання

ТОП новини

Влада Грузії оголосила Саакашвілі у розшук


Міхеїл Саакашвілі
Міхеїл Саакашвілі

Грузинська влада оголосила в розшук колишнього президента цієї країни Міхеїла Саакашвілі і має намір затримати його, якщо він повернеться до Грузії у найближчі десять років.

У Генпрокуратурі країни повідомили, що Саакашвілі розшукують за звинуваченнями, що стосуються силового розгону протестів і «захоплення телеканалу» у листопаді 2007 року.

Такий крок може викликати критику Заходу, зокрема США, які застерігали уряд Грузії від політичних переслідувань колишніх високопосадовців.

Міхеїл Саакашвілі, який очолював Грузію від 2004 по 2013 рік, залишив країну в кінці минулого року після того, як закінчився його другий президентський термін.

5 серпня в Генпрокуратурі Тбілісі заявили, що Саакашвілі звинувачують в організації нападу на своїх політичних опонентів у 2005 році, зокрема на грузинського депутата Валерія Гелашвілі. 28 липня генеральний прокурор звинуватив Саакашвілі у зловживанні службовим становищем. Як повідомила прес-служба прокуратури, справа порушена через перевищення повноважень, придушення антиурядових протестів у Тбілісі в листопаді 2007 року, а також «захоплення телеканалу «Імеді». 1 серпня Тбіліський міський суд ухвалив рішення про заочний арешт Саакашвілі.

XS
SM
MD
LG