Доступність посилання

ТОП новини

ЄС надасть зброю курдським військовим на півночі Іраку


Курдські військові (архівне фото)
Курдські військові (архівне фото)

Міністри закордонних справ ЄС підтримали рішення щодо надання зброї курдським військовим на півночі Іраку. Таке рішення було ухвалене під час зустрічі у Брюсселі.

За словами міністра закордонних справ Німеччини Франк-Вальтера Штайнмаєра, ЄС знайшов «загальні положення», які дозволять «окремим країнам» в ЄС відповідати на запити щодо допомоги курдським силам безпеки в Іраку.

«Наразі неясно, яке саме обладнання буде доставлене і що необхідно», – наголосив Штайнмаєр.

Цього тижня Єврокомісія оголосила, що до Іраку буде доставлена гуманітарна допомога на 17 мільйонів євро.

За повідомленням влади США, наразі у горах побіля міста Сінджар на півночі Іраку залишається близько 4,5 тисячі єзидів, які втекли від бойовиків «Ісламської держави».

Ісламісти захопили значні території на півночі і заході Іраку з початку їхньої наступальної операції у червні. Там наразі їм протистоять військові формування автономного Іракського Курдистану.

Минулого тижня президент США Барак Обама дав добро на застосування американської авіацію проти бойовиків угруповання «Ісламська держава» в Іраку задля захисту американського персоналу, який перебуває в Ірбілі та захисту релігійних меншин, які змушені були тікати після наступу ісламістів.

XS
SM
MD
LG