Доступність посилання

ТОП новини

Словаччина розпочала тестові поставки природного газу в Україну за реверсним маршрутом


Оператор української газотранспортної системи «Укртрансгаз» спільно з «Eustream a.s.» з 16 серпня розпочали тестові поставки природного газу зі сторони Словаччини. Про це повідомили в управління зв`язків з громадськістю НАК «Нафтогаз України».

За оперативними даними Центрального диспетчерського департаменту «Укртрансгазу», під час проведення тестових поставок добове надходження природного газу становитиме 2 мільйони кубічних метрів.

Минулого тижня «Укртрансгаз» згідно з графіком завершив повний комплекс робіт щодо забезпечення технічної можливості прийому природного газу зі Словаччини в районі компресорної станції «Ужгород».

Меморандум про взаєморозуміння щодо забезпечення реверсних поставок газу в Україну був підписаний між «Укртрансгазом» та «Eustream a.s.» 28 квітня 2014 року.

28 квітня Київ та Братислава підписали меморандум про реверсне постачання газу в Україну. За словами українського прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, меморандум передбачає постачання до 8 мільярдів кубів газу на рік, але після певних досліджень ці обсяги можуть бути збільшені.

Словацький коридор, який може пропускати в Україну понад 10 мільярдів кубів газу щорічно, блокував «Газпром». На сьогодні Україні доступні два реверсні напрямки постачання газу – через Польщу та Угорщину. Але обсяги прокачування палива цими коридорами незначні.

XS
SM
MD
LG