Доступність посилання

ТОП новини

На будь-яку гуманітарну допомогу має бути згода Києва – МЗС України і Польщі


Павло Клімкін
Павло Клімкін

Міністри закордонних справ України Павло Клімкін і Польщі Радослав Сікорський обговорили ситуацію на Донбасі і можливий порядок денний недільної зустрічі, яка, як очікується, триватиме у Берліні.

Згідно з повідомленням МЗС Польщі, Клімкін і Сікорський поговорили по телефону. Вони зокрема наголосили, що будь-яка гуманітарна допомога для сходу України має надаватися лише за згоди офіційного Києва і з дотриманням українського законодавства.

Міністр закордонних справ Польщі наголосив, що будь-яке рішення, якого досягнуть сторони на зустрічі у неділю у Берліні, «має бути ухвалене з повагою до територіальної цілісності і суверенітету України».

У неділю у Берліні зустрінуться міністри закордонних справ України, Росії і країн-членів ЄС.

Раніше цього тижня Росія заявила про направлення в Україну вантажівок із гуманітарною допомогою. У Києві заявили, що розподіл такої гуманітарної допомоги на Донбасі можливий лише за дотримання умов української сторони. У Міжнародному комітеті Червоного Хреста, який займатиметься цим гуманітарним вантажем, повідомили, що Росія досі не надала детальної інформації щодо вмісту вантажівок.

XS
SM
MD
LG