Доступність посилання

ТОП новини

«Правий сектор» висунув Порошенкові ультиматум


Рух «Правий сектор» вимагає від президента України Петра Порошенка звільнити з Міністерства внутрішніх справ тих посадовців, які, як стверджують в обʼєднанні, ведуть у рамках антитерористичної операції підривну діяльність. Про це йдеться у заяві «Правого сектору», оприлюдненій на його сайті.

«На сьогоднішній день поряд з відкритою агресією Росії активізувалася внутрішня контрреволюція. Її авангардом є реваншистські сили в МВС, у тому числі на найвищих посадах», – заявили у русі. У «Правому секторі» стверджують, нібито відповідальність за це лежить зокрема на першому заступникові міністра внутрішніх справ Володимирові Євдокимову.

«Останніми тижнями міліцейські незаконні затримання, арешти, побиття, обшуки, вилучення здобутої в бою зброї, торкнулися десятків бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Користуючись тим, що переважна більшість бійців «Правого сектору» веде безкомпромісну боротьбу на передовій, ті, хто протистояв нам на Грушевського та Інститутській, відчули свою безкарність і перейшли в контрнаступ. У зв’язку з цим, ми звертаємося до президента України Петра Порошенка із закликом негайно навести порядок у МВС, звільнивши одіозних представників антиукраїнських сил з посад в МВС та розпочати розслідування їх злочинної діяльності», – йдеться у зверненні «Правого сектору».

У русі також вимагають від керівництва держави «звільнення всіх затриманих, закриття всіх кримінальних проваджень проти бійців Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та інших добровольчих підрозділів і повернення всієї незаконно вилученої зброї та транспорту в зону бойових дій».

«У випадку невиконання наших вимог протягом 48 годин ми будемо змушені зняти всі наші підрозділи з лінії фронту, оголосити загальну мобілізацію резервних батальйонів та розпочати похід на Київ з метою проведення «швидких реформ» в МВС. Похідні колони «Правого сектору» будуть йти в повному спорядженні», – наголосили в обʼднанні.

Ані в МВС, ані в адміністрації президента оприлюднену заяву поки не коментували.

XS
SM
MD
LG