Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровці мітингували на підтримку жителів Сибіру


Дніпропетровці мітингували на підтримку жителів Сибіру
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:47 0:00

У Дніпропетровську, на площі Героїв Майдану (колишній – Леніна), у неділю відбулось віче прихильників Євромайдану на підтримку українців Сибіру «За вашу і нашу свободу». Захід пройшов під гаслами «Українці Сибіру проти путінської Москви», «Досить годувати путінську Москву», «Ні російській імперії», передає кореспондент Радіо Свобода.

Кілька десятків учасників віча скандували «Дніпро за Сибір!» та «Слава Україні!». Вони також поширювали листівки з інформацією про ситуацію в російському Сибіру.

За словами координатора громадської організації «Майдан-Січеслав» Віктора Романенка, дніпропетровці зібрались на площі, аби висловити свою солідарність жителям Сибіру, які у неділю проводили акцію під гаслом «Досить годувати Москву».

«Ми підтримуємо прагнення тих сибіряків, які сьогодні виходять на площі, виходять на марші. Серед них, до речі, – більше мільйона етнічних українців. Вони виходять за те, щоб бути вільними, щоб мати більше прав і свобод. Одне з головних наших нагадувань Путіну: що посієш, те й пожнеш. «Почуйте голос Донбасу»?. Зараз ми можемо сказати: «Так почуйте голос Сибіру!» – зазначив Віктор Романенко.

За його словами, дніпропетровські євромайданівці наразі тримають зв'язок з активістами протестних акцій в Росії.

Раніше в міську адміністрацію російського Новосибірська було подано заявку на проведення 17 серпня так званого «Маршу за федералізацію Сибіру». Влада Новосибірська відмовила організаторам, а Роскомнагляд виніс попередження 14 російським ЗМІ про неприпустимість розміщення інформації про «Марш за федералізацію Сибіру».

XS
SM
MD
LG