Доступність посилання

ТОП новини

Чорновол йде з посади урядового уповноваженого по боротьбі з корупцією


Тетяна Чорновол
Тетяна Чорновол

Урядовий уповноважений із боротьби з корупцією Тетяна Чорновол заявляє, що у вівторок, 19 серпня, напише заяву про свою відставку.

«Завтра напишу заяву. Хто сміятиметься – уряд і так доживає останні місяці перед виборами. Я згодна: звільнятися треба було раніше. Але так хотілося завершити розпочаті справи. Так хотілося зробити конкретні корисні речі для України. А тепер прийшло чітке усвідомлення – моє перебування там було даремним», – написала вона у своєму блозі на Українській правді.

За словами Чорновол, вона вважає своє перебування на посаді безглуздим, оскільки «немає в Україні політичної волі на безкомпромісну, широкомасштабну війну з корупцією».

«Навіть якщо це стосується гвардії Януковича. Не люструвати їх треба, а садити, їхні активи повертати державі. І не лише тих, хто офіційно були у владі, а передусім тодішніх «смотрящих», які навіть під закон про люстрацію, що у ВР не підпадають. Але Генпрокуратура давно нікого не заарештовує, а навпаки, загальмовує справи», – написала Чорновол.

Тетяна Чорновол – журналістка і громадський діяч, була призначена уповноваженим уряду України з питань антикорупційної політики 5 березня 2014 року.

XS
SM
MD
LG