Доступність посилання

ТОП новини

Росія не готова виконувати зобов’язання – Клімкін


Клімкін: Росія не готова брати на себе відповідальність
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Клімкін: Росія не готова брати на себе відповідальність

Росія не готова виконувати свої зобов’язання у рамках врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час брифінгу.

«Я так розумію, що російська сторона на сьогодні не готова взяти на себе повний рівень зобов’язань щодо забезпечення присутності ОБСЄ, ефективного контролю на українсько-російському кордоні і не готова визнати факти постійного перетину кордону найманцями і важкою технікою. І, звичайно, факти обстрілів з російської території. Це були основні моменти наших переговорів», – зазначив Клімкін.

У неділю у Берліні відбулася тристороння зустріч з участю України, Росії та ЄС на рівні міністрів закордонних справ. Вона тривала п'ять годин.

Після завершення переговорів міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр зазначив, що переговори щодо ситуації в Україні були «складними», але був зроблений «певний прогрес».

Україна та Захід звинувачують Росію у постачання зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.

XS
SM
MD
LG