Доступність посилання

ТОП новини

РНБО не має підтвердження появи у Луганську російської військової колони


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко не підтвердив інформацію щодо появи у Луганську колони бойової техніки з озброєними російськими військовослужбовцями, яку раніше поширив голова громадської організації «Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снегирьов.

«Ця інформація відверто викликає підозру, тому що дуже багато деталей цієї інформації розповсюджувалось саме вчора і сьогодні зранку. Наразі ми не маємо офіційного підтвердження наших розвідданих щодо існування цієї колони», – зазначив Лисенко.

За повідомленнями, минулої ночі у Луганську пройшла колона бойовиків із 13 танками і більш як 30 автомобілями.

Лисенко підтвердив повідомлення щодо того, що українські бійці контролюють Іловайськ, але бої у місті тривають.

«Національній гвардії вдалось за вчорашній день і частину сьогоднішнього дня повністю зайти у місто. Ми поки що не можемо сказати, що місто повністю звільнене від терористів, але місто контролюють українські силовики. Терористи намагаються знову відбити Іловайськ, їхні контратаки відбуваються за участю бронетехніки, танків, по нашим військовим працює артилерія. Але ми даємо гідну відсіч і не здаємо місто», – повідомив Лисенко.

За його словами, Іловайськ є важливою транспортною артерією і вузловим центром, через це місто проходить один з коридорів забезпечення бойовиків.

За даними Лисенка, за минулу добу сили АТО 32 рази вступали в у бій із бойовиками, зокрема, у таких населених пунктах, як Дебальцеве, Іловайськ, Сабівка, Кутейнікове, Лужки, Донецький, Весела Гора, Вергунський роз’їзд, Станиця Луганська, Майорське, Фрунзе, Петрівське, а також в аеропорту «Донецьк».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG