Доступність посилання

ТОП новини

Бійці «Донбасу» затримали громадянина Франції за співпрацю з бойовиками – МВС


Бійці батальйону «Донбас» в Іловайську Донецької області затримали громадянин Франції Юрія Юрченка за співпрацю з бойовиками. Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. За його словами, Юрченко є «драматургом, актором, поетом, президентом театральної асоціації Les Saisons Russes («Російські сезони»).

«Юрій Юрченко працював перекладачем звернень і новин терористів на французьку мову для, як він каже, «прориву інформаційної блокади Новоросії у франкомовних країнах Євросоюзу». Був особисто знайомим з Павлом Губарєвим. Можна сказати, що ця заблукала душа – такий собі співак чи поет ДНРівского тероризму. Думаю, що насправді Юрій Юрченко, така ж заблукала і отруєна путінською пропагандою душа, як і тисячі інших росіян, що приїхали на Донбас врятувати його від міфічних і придуманих загроз», – пише Геращенко.

Сепаратисти ж називають затриманого Юрія Юрченка «військовим кореспондентом» і кажуть, що звернулися з метою його звільнення до міжнародних правозахисників.

«Ми звернулися у міжнародні правозахисні організації, такі як HRW, ООН, ОБСЄ, Міжнародний Червоний Хрест, Всесвітня організація журналістів, Комітет з прав людини при ООН», – йдеться у повідомленні на сайті сепаратистів novorosinform.org.

Минулого тижня Міжнародний Комітет захисту журналістів (КЗЖ) закликав українську владу з'ясувати статус Андрія Стеніна, фотокореспондента державної російської агенції новин «Россия Сегодня», створеної на базі «РИА Новости», який зник на Донбасі. Російські ЗМІ звинувачують у затриманні Станіна українські спецслужби.

Антон Геращенко заявив, що МВС України не має даних про місцеперебування Стеніна. Аналогічну заяву зробив у середу і представник РНБО Андрій Лисенко.

XS
SM
MD
LG