Доступність посилання

ТОП новини

Без вогневої підтримки штурмувати Іловайськ ми будемо довго – «Шахтарськ»


В Іловайську Донецької області бойовики збудували укріпрайон, через який українські бійці не можуть прорватися вже тиждень. Про це йдеться у повідомленні добровольчого батальйону «Шахтарськ» на їхній сторінці у Facebook.

«Сьогодні нас у черговий раз кинули у саме пекло. Кинули на укріпрайон терористів в Іловайську, який вони зводили місяцями. Цей укріпрайон представляє собою низку ДОТів, вилитих з армованого бетону на відстані 400-500 метрів один від одного, з’єднаних між собою підземними ходами. Це та перепона, про яку ми перечіплюємося вже тиждень», – мовиться у повідомленні.

У «Шахтарську» розповідають, що у бій з противником їх направили без належного екіпірування.

«Нас разом із суміжниками направили через поле соняшників прямо на ДОТи, у супровід дали 2 БМП, ода з яких заглохла, а у другої заклинило зброю. У терористів працювали снайпера. І да нам сьогодні пощастило, що професіонал серед них був тільки один, і тільки у нього одного була серйозна зброя 12+. Це на його руках кров вбитих і поранених в сьогоднішньому бою», – зазначають у «Шахтарську».

«Чи вдалий був сьогодні день? Ні. Ми втратили убитих, у нас є поранені, а ДОТи і нині там. Без серйозної вогневої підтримки штурмувати Іловайськ ми будемо довго. Давайте нехай всі почнуть просто говорити правду. Іловайськ це фортеця, яку взяти складно. Саме ту частину, яка цікава терористам як транспортна розв’язка, як склади їх зброї. Давайте не кричати про великі перемоги і звершення завчасно», – наголошують у батальйоні.

Про кількість вбитих і поранених і батальйоні не повідомляють.

Як зазначав сьогодні речник Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, військовослужбовці батальйону Національної гвардії України «Донбас» разом із військовослужбовцями Збройних сил України і батальйонами територіальної оборони «Дніпро» та «Шахтарськ» контролюють Іловайськ Донецької області.

«Сказати, що воно повністю звільнене від терористів, поки що ми не можемо, але воно повністю контролюється українськими силовиками», – сказав Лисенко.

За інформацією РНБО, від початку антитерористичної операції по 11 серпня, на сході України загинули 568 українських військовослужбовців.

Після звільнення Слов’янська Донецької області, який був оплотом сепаратистів, бойовики масово перемістилися у Донецьк та Луганськ.

Антитерористична операція на Донбасі триває від квітня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG