Доступність посилання

ТОП новини

Американський спецназ намагався врятувати заручників в Сирії


Барак Обама
Барак Обама

Американський спецназ здійснив невдалу спробу звільнити кількох американців, зокрема журналіста Джеймса Фоулі, яких у Сирії захопили бойовики угруповання «Ісламська держава».

Як повідомила помічник президента США з протидії тероризму Ліза Монако, Барак Обама санкціонував операцію з порятунку заручників раніше цього літа.

Це вперше Вашингтон визнав, що його війська були в Сирії.

Неназваний американський чиновник повідомив, що для звільнення заручників на території Сирії були висаджені кілька десятків десантників. Заручників вони не знайшли, але були змушені прийняти бій з противником, під час якого загинули кілька бойовиків. Ніхто з американців не загинув, один десантник отримав легке поранення.

20 серпня ісламісти поширили відео, в якому показано, як вони стратили Фоулі, обезголовивши його. Ісламісти також погрожують вбити другого американського заручника, журналіста Стівена Сотлоффа, якщо авіація США не припинить бомбардування їхніх позицій.

Страта Фоулі викликала міжнародний осуд. Обама заявив, що угруповання «Ісламська держава» є «раком», який загрожує всьому регіону.

XS
SM
MD
LG