Доступність посилання

ТОП новини

Шеремета пояснив причину своєї відставки


Павло Шеремета
Павло Шеремета

Міністр економічного розвитку та торгівлі Павло Шеремета пояснює свою відставку незгодою із призначенням торгового представника України без узгодження із ним.

За словами Шеремети, посада торгового представника має статус заступник міністра економіки, і тому він повинен був самостійно призначити його.

«Мене не влаштував сам принцип призначення заступника міністра. Це порушення постанови 298 пункту 7 про те, що міністр вносить кандидатури заступників… На моє глибоке переконання, заступника призначає керівник, а не керівник керівника», – зазначив Шеремета.

20 серпня пізно ввечері стало відомо, що міністр Шеремета подав у відставку.

Цього дня Кабмін ухвалив рішення про створення в Україні Інституту торгового представника, завдання якого – просувати і захищати інтереси українських товаровиробників. На цю посаду призначили Валерія П’ятницького, який займає посаду урядового уповноваженого з питань євроінтеграції.

Сьогодні уряд підтвердив, що Шеремета подав у відставку. Незабаром про своє рішення написав і сам міністр Павло Шеремета у Facebook: «Так. Замість того, щоб далі воювати з системою, вирішив зосередитися на роботі із завтрашніми людьми, які створять завтрашню систему».

XS
SM
MD
LG