Доступність посилання

ТОП новини

Кожному військовому потрібна індивідуальна аптечка зі знеболювальним – голова комісії при Міноборони


Що має бути в аптечці українського солдата?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:11 0:00

Українська влада розраховувала на те, що біля військових на передовій завжди перебуватиме санітар або лікар, як наслідок – не подбала про персональні аптечки. Про це повідомив голова комісії громадської ради при Міністерстві оборони України з контролю за розподілом і використанням благодійних внесків Григорій Кабанченко. За його словами, наразі бракує понад 40 тисяч аптечок, а ті, що є – не укомплектовані всім необхідним.

За словами Кабанченка, щоб забезпечити бійців усім необхідним, слід затвердити зразок універсальної аптечки за зразком НАТО. Вона повинна містити: знеболювальне, серветку для зупинення крові, джгут, антибіотики, таблетки для знезараження води й інше. Вартість такої аптечки 692 гривні. Кабанченко також зазначив, що результати моніторингу засвідчили: фармацевти часто ідуть на поступки волонтерам і продають медикаменти для військових по собівартості.

Громадській раді при Міністерстві оборони України вдалося зібрати майже 150 мільйонів гривень благодійних внесків, із них понад 90 мільйонів ще планують витратити, серед іншого і на аптечки.

XS
SM
MD
LG