Доступність посилання

ТОП новини

Потрібне не міністерство пропаганди, а культурна підтримка Донбасу – Доній


Олесь Доній
Олесь Доній

Росія веде проти України пропагандистську війну, яку можна порівняти з діями гітлерівської Німеччини у минулому столітті, і жертвою такої війни є російськомовне населення Донбасу. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат Олесь Доній. За його словами, щоб протидіяти російській інформаційній агресії, треба розвивати систему культурної підтримки Донеччини і Луганщини.

«У своєму плані «Відродження Донбасу» я виклав декілька пунктів. По-перше, це створення інформаційного органу. Необов’язково називати його міністерством. Можна, наприклад, назвати «Центр інформаційної діяльності», щоб не було асоціації з міністерством пропаганди», – зазначив народний обранець.

Проте, як зазначив депутат, необхідні й інші кроки. Наприклад, засновувати на сході України нові українські медіа (радіо, газети), організовувати безкоштовні курси української мови. Водночас політик зауважив, що не бачить підтримки в цих питаннях із боку держави.

«Ці заходи впроваджуються більше з ініціативи народу, волонтерів, а не держави. Тому, мусить бути державна системна політика», – сказав Олександр Доній.

Як зазначають оглядачі, деякі російські ЗМІ регулярно видають дезінформацію про події в Україні. Зокрема, інтернет-портал LifeNews оприлюднив заяву речника «ЛНР», який розповів про «чергові вбивства» мирних жителів Луганщини «українськими фашистами».

Однак, як повідомив Радіо Свобода Владислав Селезньов, донедавна речник АТО, а нині редактор відділу газети «Народна армія», ця інформація – чергова провокація LifeNews. Селезньов наголосив, що українська армія завжди діє з оглядом на безпеку мирного населення й особового складу.

XS
SM
MD
LG