Доступність посилання

ТОП новини

Нетаньягу: «Хамас» – це «Ісламська держава»


Бойовики «Хамасу» обстрілюють територію Ізраїлю
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00

Бойовики «Хамасу» обстрілюють територію Ізраїлю

Прем’єр-міністр Ізраїлю Бенджамін Нетаньягу порівняв ісламістське радикальне угруповання «Хамас» з бойовиками «Ісламської держави».

«Хамас» – це «Ісламська держава», а «Ісламська держава» – це «Хамас». Вони є ворогами миру. Вони є ворогами Ізраїлю. Вони є ворогами всіх цивілізованих країн. Я вірю, що вони є також ворогами палестинців. Я не один, хто у це вірить», – сказав Нетаньягу.

«Хамас» заявляє, що під час ізраїльського повітряного удару у Смузі Гази загинули три військових командири з цієї групи.

За даними «Хамасу», Мохаммед Абу Шаммала, Раїд Аль-Аттар і Мохаммед Бархум загинули внаслідок бомбардування будинку у південному місті Рафах.

За словами представника палестинської аварійно-рятувальної служби, загалом від авіаудару загинули вісім палестинців.

20 серпня Рада безпеки ООН висловила своє занепокоєння з приводу відновлення бойових дій у Смузі Гази і закликала обидві сторони конфлікту відновити переговори щодо припинення вогню.

Бойові дії відновилися 19 серпня після десятиденної перерви.

Упродовж останнього протистояння між Ізраїлем та «Хамасом» загинуло понад 2000 палестинців та 10 тисяч поранені.

«Ісламська держава» є войовничим угрупованням, яке підтримує жорстку лінію ісламського халіфату. Його бойовики захопили значні територію в Іраку і Сирії.

На початку літа ісламісти значно просунулися на півночі Іраку, що змусило США застосувати авіацію на підтримку іракських і курдських сил безпеки. Це вперше з моменту відведення військ США з Іраку у 2011 році.

19 серпня угруповання «Ісламська держава» опублікувало відео, де показується страта американського журналіста Джеймса Фолі.

У Газі пройшли похорони вбитих лідерів «Хамасу»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00

XS
SM
MD
LG