Доступність посилання

ТОП новини

Ізраїль завдав 20 авіаударів по Смузі Гази


Палестинці біля зруйнованих авіаударами будинків у місті Рафах, 21 серпня 2014 року
Палестинці біля зруйнованих авіаударами будинків у місті Рафах, 21 серпня 2014 року

Щонайменше двоє палестинців загинули внаслідок авіаударів, нанесених Ізраїлем по Смузі Гази, повідомляють медики. Незалежного підтвердження цієї інформації немає.

За даними ізраїльського військового відомства, військова авіація Ізраїлю сьогодні вранці завдала 20 ударів по позиціях радикального угруповання «Хамас». Повідомляється, що бойовики випустили дві ракети по території Ізраїлю.

Військові дії поновилися 20 серпня після закінчення десятиденного перемир'я і зриву переговорів між ізраїльтянами і палестинцями, що проходять за посередництва Єгипту.

Раніше цього тижня «Хамас» відкинув пропозицію Каїра про перемир’я, згідно з яким Ізраїль буде поступово пом’якшувати блокаду Смуги Гази без взяття на себе конкретних зобов’язань. Високопоставлений представник «Хамасу» Ісмаїл Ханія заявив, що угруповання погодиться на припинення протистояння з Ізраїлем тільки за умови повного зняття блокади Смуги Гази.

8 липня Ізраїль почав військову операцію «Захисний кордон» проти бойовиків «Хамасу» – у відповідь на ракетні обстріли ізраїльської території зі Смуги Гази.

XS
SM
MD
LG