Доступність посилання

ТОП новини

«Російський конвой» поїхав в Україну без супроводу Червоного Хреста – прикордонники


Вантажівки із російського «гуманітарного конвою» розпочали рух на територію України, при цьому українська прикордонно-митна група була блокована в російському пункті пропуску «Донецьк». Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Рух розпочато об 11:20 без супроводу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста та ігноруючи досягнуті домовленості щодо оформлення вантажу», – йдеться в повідомленні.

За даними прикордонників, українська сторона розпочала прикордонно-митне оформлення осіб, транспортних засобів першої частини колони гуманітарного вантажу із 14:00 до 21:00 21 серпня в пункті пропуску «Донецьк» (Росія) на в’їзд в Україну.

«Всього оформлено 34 особи на 34 транспортних засобах. Загальна вага – 268 020 кг. Автомобілі завантажені на дві третини від можливості, середня вага вантажу на одне авто – 8 375 кг. Характер вантажу: продукти харчування – 32 автомобіля (гречана крупа, рис, цукор, вода), 2 автомобіля – з медичними виробами», – заявили в прикордонслужбі.

Проте МЗС Росії розповсюдило заяву про начебто затягування процесу оформлення вантажу українською стороною і заявило про самостійну доставку вантажу в Луганськ, додали у відомстві.

Раніше в російському МЗС заявили, що перші вантажівки із російського «гуманітарного конвою» зайшли на територію України після тижня очікування на кордоні. У МЗС заявили, що «усі причини, з яких Україна відкладала ввезення вантажу, вичерпалися».

За даними агенції Reuters, вантажівки супроводжують проросійські бойовики.

Україна висловлювала занепокоєння, що російський конвой може бути використаний для поставки зброї бойовикам.

XS
SM
MD
LG