Доступність посилання

ТОП новини

У Києві влаштували велопробіг до Дня прапора


Більш як півтисячі професіоналів та любителів велосипедного спорту зібралися у Києві на велопробіг «Критична маса», присвячений Дню прапора України.

Зі салоганом «Ми не блокуємо рух – ми і є рух!» учасники «Критичної маси» стартували у столичному парку імені Шевченка. 20-кілометровий маршрут проліг повз станції метро «Либідська», «Дружби народів», «Печерська», «Майдан Незалежності» і завершився на Софійській площі. Учасники акції прикрасили свої велосипеди державною символікою України.

«Я беру участь у «Критичній масі», бо вважаю, що це найоптимальніше рішення для розвитку велоінфраструктури і велокультури в місті, – розповіла Радіо Свобода учасниця велопробігу Яна. – Часто виникає проблема, що з велосипедом я не можу потрапити до магазину, кінотеатру, кафе. Мені здається, якщо ми збиратимемося часто і в такій кількості, то покажемо, що велосипедистів багато».

«Ми збираємося, щоб нас поважали на дорозі», – наголосив іще один учасник акції Олексій.

«Критична маса» (Critical Mass) – велосипедна подія, що зазвичай проводиться в останню п'ятницю кожного місяця у більш ніж 300 містах по всьому світу з метою популяризації велосипедного транспорту, привернення уваги автомобілістів до велосипедного руху в місті, боротьби за екологічно чистий транспорт. У Києві такий захід відбувся уже втретє. Велосипедні флеш-моби «Критична маса» також проводилися в Києві, Одесі, Хмельницькому, Чернівцях, Львові.

XS
SM
MD
LG