Доступність посилання

ТОП новини

Із Росії в Україну вдерлася колона з озброєнням і технікою – джерела


Російські бойові підрозділи поблизу міста Кам’янськ-Шахтинський у Ростовській області неподалік кордону з Україною, 17 серпня 2014 року
Російські бойові підрозділи поблизу міста Кам’янськ-Шахтинський у Ростовській області неподалік кордону з Україною, 17 серпня 2014 року

Близько 5:00 25 серпня з території Росії колона з озброєнням і військовою технікою вдерлася на території України поблизу сіл Маркіне та Щербаки Новоазовського району Донеччини. Про це повідомляють кілька джерел.

«Ми спостерігали, як російський десант зайшов з боку кордону через поля. В колоні були танки, БТР і КамАЗи. Вони розташувалися на полі між селами Щербаки і Маркіне, трохи вище пункту пропуску «Новоазовськ». Їх дозор і кілька танків висунулися в район селища Рози Люксембург», – передає слова неназваного українського прикордонника ТСН.

За цими даними, російські війська увійшли вглиб території України на 4–5 кілометрів, а дозор пройшов трохи далі – на 10 кілометрів. Українські прикордонники відступили, відстань між ними і військами агресора – 3–4 кілометри.

Про вторгнення нової колони з посиланням на свої джерела інформує депутат Верховної Ради Олег Ляшко.

«Кордон перетнули понад 10 танків, БТРи, установки «Град», два десятки вантажівок з російськими найманцями. Зараз триває обстріл наших прикордонників біля села Холодне. До цього в результаті мінометних обстрілів упродовж двох діб з російської території була повністю знищена наша прикордонна застава «Сєдово». Російські «Гради» і артилерія зараз базуються між селами Коні і Сєдово, обстрілюють блокпост «Новоазовськ» і трасу», – пише Ляшко у Facebook.

Україна і країни Заходу звинувачують Росію в підтримці бойовиків на Донбасі технікою і живою силою. Москва неодноразово заперечувала ці звинувачення.

XS
SM
MD
LG