Доступність посилання

ТОП новини

Лавров не бачить нічого принизливого в «параді» полонених у Донецьку


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що не бачить нічого принизливого в «параді» українських військовополонених вулицями Донецька.

Міжнародні правозахисні організації жорстко розкритикували цей інцидент, назвавши його порушенням Женевської конвенції. Він додав, що Москва готова використовувати будь-яку форму дипломатії, щоб покласти край конфлікту в Україні «доти, доки є результат».

Лавров також наголосив, що Росія планує надіслати другий конвой гуманітарної допомоги в Україну. Він додав, що Москва поінформувала Україну про свій намір і сподівається, що Київ пристане на співпрацю.

Країни Заходу минулого тижня засудили Росію за перетин кордону України величезною колоною вантажівок так званого «гуманітарного конвою» – без жодного погодження з Міжнародним комітетом Червоного Хреста і українською владою.

Коментарі Лаврова оприлюднені напередодні зустрічі в Мінську 26 серпня. Участь у ній підтвердили президенти України та Росії, а також комісари Євросоюзу і лідери Казахстану і Білорусі.

XS
SM
MD
LG