Доступність посилання

ТОП новини

ЗМІ Росії таврують «друга київської хунти» – Макаревича


Андрій Макаревич
Андрій Макаревич

Російський телеканал НТВ на День Незалежності України показав фільм під назвою «Тринадцять друзів хунти», в якому в надзвичайно жорстких тонах критикував тих російських митців, політологів та політиків, які критично налаштовані до Кремля і не підтримують його агресивної політики щодо України. Фільм почався з нападків на відомого російського співака Андрія Макаревича – лідера гурту «Машина времени». Фільм містить цілу низку неправдивих моментів, відвертої брехні, зокрема, про те, що Макаревич під час недавнього концерту на Донбасі виступав перед українськими військовими, яких у фільмі називають «карателями».

Фільм, показаний на каналі НТВ, починається нападками на співака Андрія Макаревича, йому присвячено найбільше часу з поміж інших «друзів хунти». Щодо тези про нібито неувагу до виступу Макаревича, то з відеокліпів, які розміщені в інтернеті, видно, що охочих потрапити на концерт Макаревича було набагато більше, аніж могла вмістити зала у Святогорську. Люди, яким не вистачило місць у залі, буквально дерлися на ґрати, щоб побачити і почути Макаревича. Далі фільм «Тринадцять друзів хунти» стверджує, що Макаревич виступав перед «карателями». Вочевидь, під цим словом маються на увазі українські військові, які беруть участь в антитерористичній операції на сході країни.


Насправді ж аудиторією на концерті в Святогорську, що на Донбасі, 12 серпня були переселенці. До того ж переважно жінки, було також багато молоді. Про те, що аудиторія складалася саме з переселенців, Макаревич заявив в інтерв’ю Радіо Свобода минулого тижня.

«По-перше, мене туди покликали. По-друге, виступити перед переселенцями – незалежно від того, де вони перебувають, на якій території – це, як на мене, гарна справа», – сказав співак.

Макаревич, щоб побачити ситуацію на українському сході на власні очі, побував окрім Святогорська, де відбувся концерт, також у Слов’янську та Семенівці, які були раніше звільнені українським військовими.

«Коли серйозні, драматичні події висвітлюються в засобах масової інформації у, скажімо так, спосіб, який не викликає моєї довіри, – єдиний спосіб дізнатися, що ж відбувається насправді, – це спробувати побачити все на власні очі», – сказав він.

Що ж до іншого твердження авторів фільму, що люди на концерті були байдужими, то з любительського відео, розміщеного в інтернеті, видно, як тепло люди реагували на пісні Макаревича і як вітали його після концерту, коли він виходив із зали.


Багато хто з переселенців, особливо жінки, говорили, що своїм концертом і піснями із 70-80-х років Макаревич повернув їх у молодість. І що сам концерт дав можливість відволіктись від важких буднів, сумних думок і переживань людям, які перебувають у зоні конфлікту або змушені були стати біженцями.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG