Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко розповів Меркель про розпуск Ради і становище на Донбасі


Президент України Петро Порошенко і канцлер Німеччини Ангела Меркель в ході телефонної розмови напередодні зустрічі в Мінську обговорили достроковий розпуск Верховної Ради і шляхи мирного вирішення кризи на Донбасі.

Про це повідомляє сайт глави держави.

«Петро Порошенко поінформував Ангелу Меркель про погіршення ситуації на Донбасі. Співрозмовники окремо обговорили рішення президента про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Сторони погодилися, що це є кроком назустріч очікуванням українського громадянського суспільства, а також шляхом до зміцнення демократичних інститутів України», – йдеться в повідомленні.

Порошенко і Меркель також обмінялися думками щодо шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі напередодні мінської зустрічі у форматі Україна – ЄС – «Євразійська трійка» і скоординували подальші дії щодо продовження міжнародного діалогу.

Порошенко і Меркель у Києві 23 серпня провели переговори, на яких канцлер Німеччини підтримала територіальну цілісність України і висловила готовність своєї країни допомогти у відновленні Донбасу після завершення бойових дій.

XS
SM
MD
LG