Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко у Мінську закликав звільнити українських полонених і заручників


26 серпня у Мінську проходить зустріч за участю глав держав «Євразійської трійки», трьох членів Європейської комісії та президента України
26 серпня у Мінську проходить зустріч за участю глав держав «Євразійської трійки», трьох членів Європейської комісії та президента України

Петро Порошенко закликає звільнити всіх українських заручників і полонених, зокрема і тих, які перебувають за межами України. Про це український президент заявив на зустрічі у Мінську за участю глав держав «Євразійської трійки» (Росія, Білорусь, Казахстан), а також трьох членів Європейської комісії.

«Ми закликаємо невідкладно звільнити всіх полонених і заручників, зокрема ти х українських громадян, які перебувають за межами України. Ці кроки відкриють шлях до мирного врегулювання і початку відновлення Донбасу», – наголосив Петро Порошенко.

У середині червня Савченко захопили бойовики на Луганщині. Пізніше з’ясувалося, що вона перебуває під вартою в Росії. Там її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських тележурналістів, які, нелегально прибувши на територію України, у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових.

Російські слідчі стверджують, що Савченко затримали після того, як вона сама в’їхала до Росії «без документів під виглядом біженки». Українська влада заявляє, що Савченко викрали бойовики на Донбасі і потім передали російській владі. В Україні порушили кримінальну справу про викрадення Савченко.

Український режисер Олег Сенцов був затриманий у Криму співробітниками ФСБ Росії 11 травня. Відтоді він перебуває під вартою. Його звинувачують у підготовці терактів в Сімферополі, Ялті й Севастополі з метою дестабілізації політичної ситуації на півострові. Сенцову загрожує до 20 років позбавлення волі. Адвокат Сенцова заявляв, що в кримському СІЗО його катували. Режисер провину не визнає. Крім нього, у цій справі арештовані ще три людини.

За інформацією Центру звільнення полонених (ГО «Офіцерський корпус»), наразі на Донбасі у полоні бойовиків перебуває понад 500 полонених.

XS
SM
MD
LG