Доступність посилання

ТОП новини

Савченко у російському суді: буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна


Українська льотчиця Надія Савченко, справу якої розглядає суд у Воронежі, заявила на засіданні, що не визнає своєї провини і не причетна до вбивства російських журналістів.

«Не визнаю себе винною, не вбивала журналістів. Я не розумію, який стосунок російське слідство, суд мають до подій в Україні. Я – військовослужбовець України і виконувала свою роботу. Як іноземці можуть вирішувати, як я маю захищати Батьківщину?» – процитував заяву Савченко у своєму «Твіттері» її адвокат Микола Полозов.

На відео, оприлюдненому інтернет-телебаченням Hromadske.tv, Надія Савченко також наголошує: «У вас немає справедливості, у вас немає закону. Дякувати Богу, що у нас уже немає Януковича. Буду вірити, що у вас скоро не буде Путіна».

Адвокат Микола Полозов заявив, що суд поки не навів жодного доказу причетності Надії Савченко до вбивства на Донбасі російських журналістів.

30 серпня спливає термін арешту Надії Савченко. Слідство у її справі просить суд продовжити арешт до кінця жовтня.

Савченко воювала на сході України у складі добровольчого батальйону «Айдар». У червні вона потрапила у полон до проросійських бойовиків. На початку липня зʼясувалося, що українська льотчиця перебуває у Росії, у слідчому ізоляторі Воронежа.

Захист Надії Савченко наголошує, що її викрали.

У День Незалежності України Петро Порошенко заочно нагородив Надію Савченко орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

XS
SM
MD
LG