Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ засуджує напади на журналістів у Пскові – Міятович


Представник зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуня Міятович
Представник зі свободи засобів інформації ОБСЄ Дуня Міятович

ОБСЄ засуджує нещодавні напади на журналістів у Псковській області Росії. Про це йдеться у листі представника зі свободи засобів інформації Організації з безпеки і співпраці в Європі Дуні Міятович до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.

Вона закликає владу Росії «оперативно і ретельно» розслідувати ці напади і притягнути винних до відповідальності.

26 серпня на журналістів Володимира Роменського з російського телеканалу «Дождь», Іллю Васюніна з «Російської Планети», Ніну Петляєву з «Нової газети», Ірину Тумакову з Fontanka.ru, Сергія Ковальченка і Сергія Зоріна з петербурзького інформаційного агентства «Телеграф» напали у Пскові, коли вони збирали інформацію про похорон під Псковом російських десантників, які ймовірно загинули в Україні.

Роменський і Васюнін змушені були припинити свою роботу і негайно покинути Псков. Петляєва і Тумакова були затримані на кладовищі у селі Вибути під Псковом, а фотографії, зроблені ними, були видалені, у них були вилучені паспорти і посвідчення журналістів. Чотири журналісти знову повернулися у село Вибути у той же день, а на них знову напали.

Комітет солдатських матерів в Ставропольському краї склав список із 400 поранених і вбитих російських солдат. Про це з посиланням на голову комітету Людмилу Богатенкову повідомив російський телеканал «Дождь».

За її словами, список склали на основі даних із різних джерел. Йдеться про кілька мотострілкових бригад: 19-у окрему мотострілкову Воронезько-Шумленську (Владикавказ, Північна Осетія), 17-у окрему гвардійську мотострілецьку бригаду з Шалі (Чечня), 8-у окрему гвардійську мотострілкову бригаду в Шатої (Чечня). Богатенкова додала, що, крім уже згаданих, у списку є військовослужбовці і з інших частин російської армії.

Список поранених і загиблих не є остаточним і постійно поповнюється, зазначила голова комітету.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

XS
SM
MD
LG