Доступність посилання

ТОП новини

Меркель вимагає пояснень щодо присутності російських військ в Україні


Канцлер Німеччини Ангела Меркель
Канцлер Німеччини Ангела Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель вимагає від Росії пояснення щодо присутності її військ на території України. Про це вона заявила під час телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, повідомляє сайт німецького уряду.

«Канцлер наголосила, що зусиллях контактної групи, яка складається з ОБСЄ, Росії та України, щодо досягнення припинення вогню та прикордонної безпеки мають активізуватися. Нещодавні повідомлення про присутність російських військ на території України мають бути з’ясовані. Вона наголосила на великій відповідальності Росії за деескалацію ситуації в Україні та за контроль власного кордону», – йдеться у повідомленні на сайті уряду Німеччини.

У середу в РНБО заявили, що Збройні сили Росії далі перекидають військову техніку і живу силу до прикордонних з Україною районів, насамперед до Ростовської області. Частина цих підрозділів порушила державний кордон і перебуває нині на території України.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що зараз на Донбасі воюють регулярні війська України та Росії.

Речниця Державного департаменту США Джен Псакі заявила, що повідомлення з Донбасу свідчать, що Росія веде прямий контрнаступ у Донецькій і Луганській областях України.

Україна і Захід звинувачують Росію у постачанні зброї і бойовиків на Донбас. Москва свою причетність відкидає.

АТО на Донбасі триває від квітня.

XS
SM
MD
LG