Доступність посилання

ТОП новини
На мітингу проти вторгнення Росії в Маріуполі, 28 серпня 2014 року
На мітингу проти вторгнення Росії в Маріуполі, 28 серпня 2014 року

Російське вторгнення. Живий блог (завершено)

Порошенко: «сталося введення російських військ в Україну»; про це говорили Рада безпеки ООН і Обама, а Путін звернувся до «ополчення Новоросії»

Російський художник Сергій Йолкін для Радіо Свобода:

Думку російського опозиційного діяча Михайла Ходорковського наводить твітер його прес-центру:

Твітерянин, який зве себе Ледокоин Гетьмана, останніми місяцями відстежує спілкування сепаратистів в «інтернет-рації» Zello. Ось що він там сьогодні почув:

Це давня тактика сепаратистів на Сході України: спершу заявити, що захопили примірник якоїсь бойової техніки в українських військ, а потім отримати кілька чи й десятки примірників цієї техніки з Росії.

Як пишуть у твітері, російський телеканал «Дождь» опублікував, а потім стер повідомлення про те, яке зображення виставила на своїй сторінці в соцмережі «ВКонтакте» сестра російського військового, який загинув в Україні:

Дійсно, на твітері «Дождя» цього немає. А на сторінці самої Дінари Араптанової з Башкортостану на цей момент іще є. Ось таке:

Це сестра того самого Марселя Араптанова, тіло якого, як повідомляв «Дождь», привезли з України без голови і поховали «в умовах секретності».

Міністр закордонних справ Павло Клімкін особисто приєднався:

Учора твіт із цим хештегом оприлюднили у твітері МЗС:

І ще від Клімкіна:

А тим часом у сусіда все по-старому:

У ЄС не поспішають визнавати того, що Україна вважає очевидним:

Позицію представництва Євросоюзу в Україні перепублікував у своєму фейсбуці сам Давід Стулік, його речник. Натомість звідти зникли самі його вчорашні слова, широко цитовані у ЗМІ:

«Запам’ятайте сьогоднішній день, 27 серпня. Сьогодні почалася відкрита російська агресія на українську територію. Це правда, що ця агресія відбувалася тривалий час, починаючи з Криму, але тепер стало очевидно: кримський сценарій відбувається і на материковій Україні… Страусиний підхід найменше допоможе у цій ситуації. Завтра ми можемо зіштовхнутися з повномасштабною війною. А післязавтра ми, у деяких частинах Заходу, можемо стати суб’єктами подібної агресії… Сьогодні ми, європейці, хто вірить у чіткі цінності, гасла і принципи, повинні усвідомити, що ми також українці»

Ой, а що ж це таке один із ватажків угруповання «ДНР» наговорив трохи раніше сьогодні? Знову визнав щось, не затверджене в Москві?

У Дніпропетровській ОДА кажуть, що у свій «план Б» захисту від вторгнення візьмуть і Запорізьку область, і Маріуполь:

Корбан: Якщо Росія ввійде в Маріуполь чи далі, назад поїдуть тисячі "вантажів 200"

Четвер, 28 серпня 2014, 13:56

Рада оборони регіону вводить план "Б" і включає в нього Запорізьку область та прилеглі території в Донецькій області.

Про це "Українській правді" заявив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан, говорячи про засідання Ради Оборони регіону.

"На засіданні буде введено план "Б". Деталі розкрити не можу – це секретна інформація", - зазначив він.

"Ми запросили керівництво Запорізької області і включаємо їх в план "Б". Ми технічно взяли на себе забезпечення цієї області, тому що вона слабша і ми бачимо, що вторгнення може бути перш за все по лінії саме Запорізької області", - сказав він.

"Тому ми беремо на себе кураторство цієї області і прилеглі території, зокрема Маріуполь і все, що за ним", - наголосив Корбан.

Водночас Корбан наголосив, що якщо російські військові зайдуть на землю Дніпропетровської та Запорізької областей, в Росію поїдуть тисячі гробів з вантажем "200".

"У випадку агресії з боку Російської Федерації і дружніх їй терористів з Донецької області, в Росію поїдуть тисячі "вантажу 200". Щоб всі росіяни нарешті отямились і тверезо подивилися на керівництво своєї країни", - зазначив Корбан.

"Російська Федерація просто здригнеться від кількості "вантажу 200", які поїдуть у випадку вторгнення", - підкреслив він.

Українська правда

http://www.pravda.com.ua/news/2014/08/28/7036047/

Злий голос із зони АТО з-під Іловайська, передає член проводу «Правого сектору» Андрій Денисенко:

(Як і в інших випадках повідомлень із місць боїв, Радіо Свобода не може гарантувати їхню правдивість.)

Україна закликає Євросоюз скликати терміновий саміт і запровадити нові рішучі й серйозні санкції проти Росії й надати Україні широкомасштабну військову і технічну допомогу «для того, щоб зупинити агресора», заявляє представник України в ЄС Костянтин Єлісєєв.

Станом на вчора Росія почала неприховане військове вторгнення в Україну. Наша щира спроба простягнути Росії руку миру в Мінську наразилася на цинічну дурнувату посмішку у відповідь. Тієї ж ночі ми стали свідками перетину українського кордону колонами російських військових транспортних засобів та устаткування. «Зелені чоловічки» без прикметних знаків, схожі на тих, яких ми бачили у Криму, заполонюють Україну.

Україна і Європейський союз повинні зупинити цю війну. Ми закликаємо провести 30 серпня спеціальну позачергову сесію Європейської ради (тобто, по суті, позачерговий саміт ЄС – ред.) на тему України. Досить потурання і утихомирення агресора! Солідарність має стати абсолютною і безсумнівною. Вона має матеріалізуватися в подальших рішучих серйозних санкціях і широкомасштабній військовій і технічній допомозі Україні для того, щоб зупинити агресора.

Зараз настав час, коли дії повинні замінити слова. Від початку агресії Росії в лютому Європейська рада затвердила 11 висновків і Європейський парламент ухвалив 4 резолюції, що закликають Росію поважати територіальну цілісність України. Хіба цього ще не досить, щоб зрозуміти, що слова нічого не важать для Кремля?

Напередодні 75-ї річниці початку Другої світової війни нездатність запобігти новій війні може виявитися набагато трагічнішою і шкідливішою для іміджу ЄС, ніж нездатність розподілити керівні портфелі в ЄС між державами-членами.

Міністр закордонних справ Латвії Едґарс Рінкевичс: «Вторгнення Росії до України має розглянути Рада безпеки ООН як акт агресії. ООН має відреагувати відповідно. Це війна»

А в Києві вже півгодини йде термінове засідання РНБО, скликане через російське вторгнення.

Поки у приміщенні адміністрації президента в Києві засідає РНБО, під будівлею на Банковій мітингують, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Народний депутат Єгор Фірсов, ударівець із Донецька, зараз у Маріуполі і пише таке:

Знову ж, Радіо Свобода не може цього підтвердити чи заперечити.

Журналіст застерігає:

І не просто журналіст, а гендиректор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

Адміністрація президента написала, що засідання РНБО оце тільки почалося.

Мало початися понад годину тому.

А ввечері за Києвом, о 21-й, має початися й засідання Ради безпеки ООН у Нью-Йорку, присвячене становищу в Україні. Буде трансляція. Виступ Чуркіна, мабуть, можна за нього написати наперед.

Іще новини від кореспондента Радіо Свобода з Банкової, з-під адміністрації президента:

А ось погляд ведучої «5-го каналу» Тетяни Даниленко:

А в Маріуполі скоро має початися мітинг проти «вторгнення терористів ДНР і російських військ»:

Прес-центр АТО каже, що ситуація ускладнилася:

А у прес-центрі РНБО кажуть, що ситуацію взяли під контроль:

Хоча є ще й окремі проблеми:

Але все має бути добре:

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG