Доступність посилання

ТОП новини

Поліція Москви затримала активіста, який протестував проти вторгнення в Україну


Поліція Москви затримала активіста Дмитра Монахова, який протестував проти війни Росії з Україною.

«Мені соромно, що Путін мій президент. О 9:00 я йду на Манежку (Манежна площа в центрі Москви – ред..) проти війни», – написав він у своєму твітері напередодні акції протесту.

Перебуваючи на площі, він став виступати перед перехожими. «Чому в Краматорську і Слов’янську все нормально? Звідти пішли так звані «сепаратисти». Убивства лише там, де «сепаратисти», – апелював він до людей, інформує очевидець події, користувач «Живого журналу» Пилип Кіреєв.

Активіст вважає, що дії Путіна проти України можна кваліфікувати за статтею 353 Кримінального кодексу Росії, в якій ідеться про «планування, підготовку, розв’язування чи ведення агресивної війни». «Наш президент винний у розв’язуванні війни. Трупи десантників виникають не з космосу. Відкриваємо кримінальну справу і тягнемо нашого президента під суд», – закликав активіст Дмитро Монахов.

Через кілька хвилин після початку акції на площі з’явилася поліція і затримала Монахова. Сам затриманий вважає, що не порушував норм законодавства, оскільки «одиночні пікети» в Росії можуть відбуватися без санкції влади.

У середу Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Про це заявив інших радник міністра Авакова – Зорян Шкіряк. Пряму участь Росії в бойових діях на сході України підтверджує також посол США в Україні Джеффрі Пайєтт. Канцлер Німеччини Анґела Меркель вимагає від Росії пояснення щодо присутності її військ на території України.

XS
SM
MD
LG